DRM …… Fungere bare ikke

Så følgende historie over hos Thor’s blog at Microsoft lukker deres DRM server på deres gamle MSN Music. Hvilket betyder, at man ikke kan overfører sin købte musik over til en ny computer uden, at skulle brænde det til CD først eller benytte sig af nogle de lyssky programmer der kan fjerne DRM. Torben (Edit : det er selfølgelig Thor ) skriver :

Historien fremhæver en problematik ved DRM, der ikke har været meget fokus på, hvad er retstillingen, når en sælger lukker sin DRM-server? Mon ikke der står noget “med småt”, men hvor mange læser reelt det?

Når sælgeren på den måde kan “lukke” for brugen af et købt produkt, er der vel nærmere tale om leje? Bennett opfordrer køberne til at brænde deres køb ned på cd og så acceptere det kvalitetstab, det medfører. Hvad mon Bilka Musik og andre gør, hvis de kommer i den situation?

Ja det er sgu et godt spørgsmål …….

Reklamer

2 kommentarer to “DRM …… Fungere bare ikke”

  1. froksen Says:

    hmmm… Endnu et argument for at DRM er noget skidt. Det det er da et godt spørgsmål hvad de forskellige udbydere vil gøre ved problemet.

    Der må jo vel skulle laves noget erstatning til dem der har købt musikken? Jeg ville hvertfald blive ufattelig sur, hvis jeg har købt et produkt (til overpris) og man så ikke længere kan bruge det :S

  2. Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér (mjjzf) Says:

    Også en interessant kommentar i forhold til diskussionen om bibliotekernes materialer:
    http://bib20.wordpress.com/2008/04/25/bibliotekerne-og-elektroniske-materialer/


Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: